Informační deska

GDPR a ochrana osobních údajů

Vážení družstevníci, vážení nájemníci.
Dne 25. 5.2018 vešlo v platnost nařízení EU o ochraně osobních údajů, nazvané GDPR (General Data Protection Regulation).
Obecné nařízení na ochranu osobních údajů neboli GDPR (General Data Protection Regulation) je dosud nejvíce uceleným souborem pravidel na ochranu dat na světě.
GDPR se dotkne každého, kdo shromažďuje nebo zpracovává osobní údaje Evropanů, včetně společností a institucí mimo území EU, které působí na evropském trhu.
Nařízení míří na firmy, instituce i jednotlivce, kteří zacházejí s osobními údaji – zaměstnanců, zákazníků, klientů či dodavatelů, a to napříč segmenty a odvětvími. Zasáhne i ty, kteří sledují či analyzují chování uživatelů na webu, při používání aplikací nebo chytrých technologií. Cílem GDPR je chránit digitální práva občanů EU.
GDPR začne v celé EU platit jednotně od 25. května 2018. V Česku tak nahradí současnou právní úpravu ochrany osobních údajů v podobě směrnice 95/46/ES a související zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů. Práva a povinnosti v současném zákoně o ochraně osobních údajů budou nahrazena právy a povinnostmi vyplývajícími z Obecného nařízení.
V příloze naleznete formulář, který Vás informuje a všech aspektech správy a uchovávání údajů směrem k Bytovému družstvu. Tento formulář Vám byl vhozen do schránek a jeho podpisem a vrácením berete na vědomí, že souhlasíte se zpracováváním údajů tak, jak je uvedeno.
Děkujeme za spolupráci.
Představenstvo BD Avion Olomouc.

Příloha: 

Stránky provozuje

www.bytovedruzstvo.eu

Webové stránky pro bytová družstva a SVJ

Ing. Miloslav Marel

IČ: 76377687

+420 725 451 331 (toto je kontakt pouze na provozovatele webu a nikoliv na předsednictvo družstva / společenství)